Vindruegelé med timian

Jeg bruger den som syltetøj, men den er garanteret også lækker til noget kød af en art. Lad dig ikke skræmme af at der er timian i (men det kan også sagtens udelades). Det giver et lille krydret bid, som i min mening er rimelig lækkert på et stykke morgenbrød.
Geléen er rimelig flydende. Just so you know.

Farven er helt eminent – alene af den grund synes jeg det er værd, at give geléen en chance 🙂

Opskrift:
250 g røde vindruer
Saften af en citron
100 g. rørsukker
1 stilk frisk timian
1 dl vand

Fremgangsmåde:
Kom vindruer, vand og timian i en gryde og lad det simre i 15-20 minutters tid, til vandet har taget farve og druerne er bristet.
Hæld det hele gennem en si, mas druerne ned med en gaffel for at få mest muligt saft ud af dem og lad det dryppe af.
Skyl hurtigt gryden af med vand og sæt den på komfuret igen.
Når du synes druerne har dryppet nok af smider du dem ud og kommer saften i gryden igen.
Tilsæt citron og rørsukker til saften, rør i det til sukkeret er opløst og lad det simre i 10 minutter, inden du hælder det på glas.
Glassene skal ikke lukkes, før geléen er nogenlunde kold (for at undgå kondensvand i glassene).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *