If you like Piña Colada is - uden ismaskine

En gang var jeg på færge cruise til Oslo med min kæreste, min veninde og hendes kæreste. På hele turen havde jeg den sang hvor de synger “If you like Piña Coladas” på hjernen. Dette var samtidig den eneste linje af sangen jeg kunne huske og så efterfulgt af na na na na naaa. Mine rejsekammerater blev derfor også mildt sagt trætte af den til sidst. Det gjorde det imidlertid sjovere for mig at synge den – også selvom det ikke var med vilje.. hver gang. Denne dejlige tur (pånær høj bølgegang på vej hjem, og en nærdødsoplevelse) åbnede mine øjne for drinken Piña Colada!

Jeg kan ikke lide rom, som de fleste Piña Colada opskrifter dikterer at der skal i, så jeg har opfundet min egen opskrift – som til ære for bloggen er blevet målt og vejet. Det sker dog på gefülen hver eneste gang. Til en omgang Piña Coladas der skal drikkes kan det fx ende med 1 ananas, en dåse kokosmælk, 1, 2, 3 spsk sukker, en sjat vand osv.

Hvis man kan lade være med at smugspise på massen undervejs og har lige så store/små isforme som jeg, er denne opskrift nok til 6 is. Derfor ender jeg med 5½ is.

Opskrift:
200 g ananas (jeg havde noget nedfrosset i fryseren)
125 g kokosmælk
25 g vand
25 g sukker
300 g mørk chokolade til overtræk (kan udelades)

Fremgangsmåde:
Kog vand og sukker sammen i en gryde til en sirup.
Blend derefter alle ingredienserne (pånær chokolade) og kom dem i en skål i fryseren.
Tag massen ud og pisk den med et piskeris hver 30 minut, indtil den har sat sig og er is agtig i konsistensen (se billedet), hvilket tager et par timer.
Derefter fyldes den i isforme og fryses natten over.
Dagen efter kan man overtrække isene med smeltet chokolade og eventuelt pynte dem med kokosmel (blendet med et par dråber gul frugtfarve).
Man kan spise dem med det samme, eller opbevare dem i en boks i fryseren.

image image

Hvis man nu er lidt fræk, kan man også tilføje en smule vodka (hvis man er på Low Fodmap) eller en smule rom. Alkoholens procenter bevares selvom den nedfryses.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.