Low fodmap kagecreme og jordbær'tærte'

image

image

image

Er der noget jeg er træt af, så er det når folk kalder mad for noget det ikke er. Lidt ligesom jeg har gjort nu. I det mindste kaldte jeg det ikke en sund jordbær’tærte’. Øv hvor er jeg træt af mig selv 🙂

Egentlig skulle dette indlæg kun indeholde min opskrift på kagecreme, men da jeg skulle tage nogle pæne billeder til bloggen, satte jeg kagecremen sammen med jordbær og mørk chokolade – og det var så her fik jeg så en åbenbaring. Denne kombination smager gudhjælpemig som jordbærtærte! Det smagte på ingen måde, som om der manglede en mazarinbund. SÅ godt var det!

Kagecremen har jeg tidligere brugt både i abemad og i lagkage (den er fabelagtig), men aldrig kun med jordbær. Gør dig selv en tjeneste og prøv det!

Opskrift:
1 helt æg ELLER 3 æggeblommer
1½ spsk maizena
1 spsk rørsukker
Korn af ½ vaniljestang
2½ dl skummetmælk (eller et laktosefrit alternativ hvis du følger low FODMAP diæten)

Fremgangsmåde:
Pisk det hele sammen i en tykbundet gryde og varm det op ved lav varme til cremen er jævn.
Lige så snart den første bobbel kommer i cremen, skal gryden tages af varmen. Cremen må ikke koge.
Så er den færdig og lækker.
Hvis du ikke skal bruge cremen med det samme, kan du dække den til med husholningsfilm, sådan at det rør ved cremen. Gør du det ikke kan der komme “skind” på cremen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *