Koldhævede gulerodsboller med rismel og kokosmælk

De her boller er hamrende gode! Jeg vil stærk anbefale at man prøver at lave dem. De smager sådan lidt surdejs-agtigt på den gode måde, samtidig med at de knaser og nam nam nam. De krummer dog lidt.

Opskrift:
2,5 dl koldt vand
¼ pakke gær – ca. 12 g
2,5 dl kokosmælk
2 spsk olivenolie
3 spsk ahornsirup
1/2 tsk salt
100 g hørfrø
2 revne gulerødder – ca. 140 g
100 g havregryn (blendes til mel)
200 g fuldkornsrismel
150 g fuldkornsspeltmel

Fremgangsmåde:
Opløs gær i vandet og tilsæt derefter kokosmælk, olie, sirup, salt, revne gulerødder og hørfrø.
Rør lidt mel i ad gangen indtil det hele er rørt sammen.
Sæt dejen i køleskabet (tildækket) natten over.
Beklæd en bageplade med bagepapir, form dejen til boller og placer dem på bagepladen.
Skal efterhæve tildækket i ca. 30 minutter.
Fugt bollerne med lidt vand inden de sættes i ovnen.
Bag bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader almindelig ovn i ca 20 minutter.

image image

Der var dej nok til 12 boller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *