Hummus med brændt peberfrugt

What!? To hummus opskrifter på en dag!? Velbekomme 😉

I denne opskrift bliver der brugt hvidløgsolie. Selvom hvidløg er et no-go på low FODMAP diæten er hvidløgsolie helt ok. Det handler om at aromaen er okay, mens hvidløgs”kødet” ikke er. For at lave hvidløgsolie selv, kan du tage et par fed hvidløg og lægge dem til at trække i olivenolie i et par dage. Når du så skal bruge den, skal du sørge for at det kun er olien du bruger – og IKKE selve hvidløget.

Opskrift
1 spsk jordnødesmør
Saft af ½ citron
80 g kogte kikærter (eller fra dåse)
2 spsk hvidløgsolie
½ rød peberfrugt
½ tsk spidskommen
½ tsk paprika
¼ tsk chilipulver
Peber
Evt. 1 spsk vand, olie og ekstra paprika

Fremgangsmåde
Skær peberfrugten i mindre stykker og grill dem i ovnen på øverste hylde i 10 minutter til de begynder at blive sorte.
Tag peberfrugtbiderne ud af ovnen og kom dem i en lukket pose eller i en skål med husholdningsfilm over.
Efter 5 minutter tages de ud af posen og skrællen pilles af.
Kør jordnødesmør med citronsaft i en foodprocessor i 30 sekunder, skrab siderne ned og kør det 30 sekunder mere.
Kom kikærter, peberfrugt, hvidløgsolie, peber og cayennepeber i foodprocessoren og kør igen.
Hvis humussen er meget tyk, kan du komme en smule vand i og køre det igen. Skrab siderne ned en gang imellem og bliv ved med at køre det, indtil det har den ønskede konsistens.
Anret evt. med olivenolie og cayennepeber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *