Gulerodspålæg

   

Denne opskrift er en modificeret udgave af vegansk laks, som jeg har læst om rundt omkring på nettet. Jeg kan godt sætte mig ind i, at nogle veganere kan se dette som et alternativ til laks, men jeg synes sku ikke det smager af laks.

Jeg synes dog, at det smager rigtigt lækkert som pålæg og jeg har lavet opskriften sådan som jeg synes det er lækkert.

Opskrift: 
300 g økologiske gulerødder (minus top og bund)
1 nori tang plade
1 spsk hvidløgsolie
1 tsk paprika
2 spsk soyasovs
2 dl vand
Salt

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Drys lidt havsalt ud over en bageplade beklædt med bagepapir.
Skyld gulerødderne grundigt, dup dem tørre, læg dem på bagepapiret og drys lidt ekstra salt over.
Bag gulerødderne i 40 minutter.
Kør nori tang pladen til pulver i en foodprocesser og rør pulveret sammen med hvidløgsolie, paprika, soyasovs og vand til en marinade.
Når gulerødderne er bagt færdig skal de køle ned til en temperatur, hvor du kan røre ved dem uden at brænde dig.
Skær gulerødderne i tynde skiver og læg dem ned i marinaden.
Stil gulerødder og marinade på køl i mindst et døgn inden du spiser dem.
NÅR du skal spise gulerødderne, skal de fiskes op af marinaden – hvis du ikke spiser det hele på en gang, skal du lade resten af gulerødderne ligge i marinaden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *