Glutenfri vaniljekranse

img_2610

På low FODMAP diæten, må man gerne spise smør i begrænsede mængder.. så hvis du kan holde dig i skindet og lade være at spise dem alle sammen på én gang, er disse småkager altså 100 % low FODMAP venlige 🙂
Opskriften svarer til cirka halvanden bradepande – og den er rigtigt let at doble op, hvis man fx skulle få visit.

Opskrift:
120 g rismel
50 g mandelmel
75 g rørsukker
100 g smør
10 smuttede mandler
½ sammenpisket æg (eller derunder)
Korn af ½ vaniljestang

Fremgangsmåde:
Hak smør ud i rismel, sådan at det begynder at ligne sand.
Hak de smuttede mandler i små stykker (kan undværes, men giver kransene et lækkert bid).
Tilsæt resten af ingredienser til dejen (der skal kun så meget æg i, at dejen kan samles) og tryk dejen sammen til en kugle.
Stil dejen i køleskabet i 2 timers tid.
Forvarm ovnen til 200 grader ved varmluft (hvis du sætter begge bradepander ind på en gang)
Herefter kan du gøre som du vil ift. udformning af kagerne, her er et par variationer:
1. Brug en kødhakker med en stjerneåbning og form små cirkler (dette gjorde jeg).
2. Rul selv små pølser og form dem til cirkler.
3. Mas dejen ud og tryk kranse ud ved håndkraft med en småkageform.
4. Tril små kugler af dejen og mas dem en lille smule med en gaffel, så de får mønster derefter.
Kransene skal have cirka 5 minutter i ovnen (indtil de er gyldne) – hold et skarpt øje på dem, så de ikke får for meget.
Når de er bagt færdig, skal de køle af på en rist. Lad være med at røre ved dem før de er kølet helt af, for de smuldrer nemlig meget indtil da.
God fornøjelse og god jul!

img_2613

img_2612

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *