Den lækreste Citronsorbet nogensinde - uden ismaskine

Nu kalder jeg det godt nok en citronsorbet, men det er faktisk en sherbet. Forskellen på sorbet og sherbet er at der i en sorbet kun er frugt og sukker, mens der i sherbet er andet tilføjet, fx mælk, fløde eller æg.

Da jeg tilsætter æggehvider er det derfor en sherbet.

Jeg tror aldrig jeg har brugt ordet sherbet på dansk og er ikke engang sikker på hvordan det udtales. Jeg ved imidlertid godt hvordan det udtales på engelsk.. fordi jeg har set den første Austin Powers film (hvis I har set den, ved I hvad jeg taler om).

Da jeg var på Fyn i sidst uge lavede min kusine og jeg denne is til 15 personer ( denne opskrift x 3). Min søde Moster bad mig efterfølgende om opskriften – den er hermed givet, men hvor andre også kan være med!

Opskrift:
2 dl vand
100 g rørsukker
3 dl citronsaft (3-5 citroner)
Skal af en øko citron
1 ¼ – 1 ½ pasteuriseret æggehvide (svarer til et bægre)
3 spsk flormelis

Fremgangsmåde:
Kog vand, sukker og citronskal i 10-minutter.
Køl sukkerlagen af.
Fisk citronskallen op, tilsæt citronsaft og frys ned i 3 timer.
Pisk æggehvider og flormelis til marengs (skal kunne vendes på hovedet, uden at noget falder ud)
Pisk den halvfrosne citronmasse og vend marengs deri.
Kom i fryseren igen og rør i det én-to gange i timen indtil det har en konsistens du er tilfreds med.

2 tanker om “Den lækreste Citronsorbet nogensinde - uden ismaskine

    1. Hej Linda

      Det lyder godt nok mystisk. Lykkedes det anden gang?

      Bedste hilsner
      Katrine

Skriv et svar til soedekatrine Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *