Chokolade 'fløde'is - uden ismaskine

image

 

På billedet er isen anrettet med en chrunch af blandt andet hasselnød.

Chokolade ‘fløde’is

Opskrift:
Kokosfløde fra en 400 ml kokosmælk (en almindelig størrelse dåse)
180 ml kondenseret kokosmælk (se opskriften længere nede)
6 spsk usødet kakaopulver

Fremgangsmåde:
Pisk kokosfløden luftig og hæld kondenseret kokosmælk deri ved lav hastighed.
Tilsæt så kakaopulver og pisk sammen stille og roligt sådan at det ikke flyver ud over det hele. Derefter skal det piskes ved høj hastighed.
Kom det i en plastbeholder med låg og sæt det i fryseren i 4-6 timer.
Tag isen ud af fryseren 15-20 minutter før du skal bruge det, den er lidt hård i det.

Kondenseret kokosmælk

Opskrift:
200 ml kokosmælk
1½ dl rørsukker

Fremgangsmåde:
Rør det sammen i en gryde og lad det simre i ca. 40 minutter.
Lad det køle af inden du bruger det i isen.

Opskriften giver mere end 50 g kondenseret kokosmælk, men det kan opbevares i køleren i 2 ugers tid, uden der sker noget med det. Du kan også vælge at lave en stor portion is, eller flere forskellige slags is.

Jeg har også to andre is-opskrifter her på bloggen hvor der skal bruges sødet kondenseret kokosmælk, jeg linker til dem her og her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *