Æbleskiver

 

Nu spørger du måske “Hvaa Katrine.. Er du ikke lidt sent ude med din æbleskiveopskrift?”.

Svaret er “jo”, men helt ærligt, så kan jeg ikke se hvorfor æbleskiver kun skulle høre julen til. På den lyse side, så har I nu hele 10-11 mdr. til at blive æbleskivemestre og vise jeres evner frem til december 2017.

De er glutenfri OG low FODMAP venlige, hvis du er en af de heldige der kan nedbryde laktose (ligesom mig).

Selv tak!

Opskrift:
200 g rismel
50 g kartoffelmel (man kan godt bruge rismel i stedet)
½ spsk sukker (eller vaniljesukker)
½ tsk salt
1 tsk natron
1 tsk kardemomme
2 æg
4 dl kærnemælk
Reven skal af 1 økologisk citron (eller en halv – jeg kan bare riiiigtigt godt lide smagen af meget citron)

Fremgangsmåde:
Del blommerne fra hviderne og pisk så hviderne stive i en skål.
I en anden skål rør blommerne sammen med resten af ingredienserne.
Vend herefter hviderne i blommemassen (ca. en tredjedel ad gangen).
Bag æbleskiverne i en æbleskivepande, med en lille klat smør i hvert hul, og kom så over på et fad.

Tricks:
For at få perfekte runde æbleskriver, skal panden være tændt på højeste eller næsthøjeste blus.
Kom en lille klat smør i hvert hul og kom så æbleskivedejen i hvert hul.
Så snart du har fyldt dej i alle hullerne tager du en strikkepind, en kødnål eller noget lignende og vender dem på skift, sådan at den halve æbleskive “står på højkant”.
Her kan du vælge at komme en smule mere dej i, hvis du finder ud af, at du havde undervurderet æbleskiven første gang – hvis ikke skal du nu vende æbleskiverne hele vejen, så de er placeret, som på billedet nederst.
Hvis du giver dem en tur i ovnen bagefter, bliver de langt mere sprøde.
Jeg laver som regel en dobbelt eller tredobbelt portion og smider størstedelen i fryseren, så jeg har til en anden gang.
Velbekomme.

6 thoughts on “Æbleskiver

  • 30/01/2017 at 18:39
    Permalink

    Ville det være muligt at bruge andet end kærnemælk, hvis man nu ikke kan tåle laktose? 🙂

    Reply
    • 31/01/2017 at 18:39
      Permalink

      Hej Karina

      Jeg har ikke selv prøvet med andet end kærnemælk, men hvis du har tid og er eventyrlysten, synes jeg du skal finde en opskrift på kærnemælk – og så se om du kan lave den med et laktosefrit mælkeprodukt. Så kan du bruge den i opskriften. Det er garanteret lækkert! Og jeg vil rigtigt gerne høre om det går dig godt, hvis du gør det.

      De bedste hilsner
      Katrine

      Reply
      • 24/06/2017 at 18:39
        Permalink

        Da man kan få god laktosefri yoghurt naturel, er jeg sikker på at kærnemælk i opskrifter kan erstattet af 1/2 laktosefri youghurt naturel og 1/2 vand

        Reply
        • 26/03/2018 at 18:39
          Permalink

          Tak for tippet Rene!

          Bedste hilsner
          Katrine

          Reply
  • 07/11/2018 at 18:39
    Permalink

    Hej Katrine.
    Kan jeg bruge soyamælk?
    Vh Daniela 🙂

    Reply
    • 11/02/2019 at 18:39
      Permalink

      Hej Daniela

      Du må undskylde det sene svar!
      Hvis du normalt ikke reagerer på sojamælk vil jeg skyde på, at du godt kan.
      Men ellers kan du på min fødevare liste se, hvilke fødevarer der er 100 procent i orden, når man følger low FODMAP diæten.

      Hav en dejlig dag
      Katrine

      Reply

Skriv et svar til Rene' Hjorth Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.