Æbleskiver

 

Nu spørger du måske “Hvaa Katrine.. Er du ikke lidt sent ude med din æbleskiveopskrift?”.

Svaret er “jo”, men helt ærligt, så kan jeg ikke se hvorfor æbleskiver kun skulle høre julen til. På den lyse side, så har I nu hele 10-11 mdr. til at blive æbleskivemestre og vise jeres evner frem til december 2017.

De er glutenfri OG low FODMAP venlige, hvis du er en af de heldige der kan nedbryde laktose (ligesom mig).

Selv tak!

Opskrift:
200 g rismel
50 g kartoffelmel (man kan godt bruge rismel i stedet)
½ spsk sukker (eller vaniljesukker)
½ tsk salt
1 tsk natron
1 tsk kardemomme
2 æg
4 dl kærnemælk
Reven skal af 1 økologisk citron (eller en halv – jeg kan bare riiiigtigt godt lide smagen af meget citron)

Fremgangsmåde:
Del blommerne fra hviderne og pisk så hviderne stive i en skål.
I en anden skål rør blommerne sammen med resten af ingredienserne.
Vend herefter hviderne i blommemassen (ca. en tredjedel ad gangen).
Bag æbleskiverne i en æbleskivepande, med en lille klat smør i hvert hul, og kom så over på et fad.

Tricks:
For at få perfekte runde æbleskriver, skal panden være tændt på højeste eller næsthøjeste blus.
Kom en lille klat smør i hvert hul og kom så æbleskivedejen i hvert hul.
Så snart du har fyldt dej i alle hullerne tager du en strikkepind, en kødnål eller noget lignende og vender dem på skift, sådan at den halve æbleskive “står på højkant”.
Her kan du vælge at komme en smule mere dej i, hvis du finder ud af, at du havde undervurderet æbleskiven første gang – hvis ikke skal du nu vende æbleskiverne hele vejen, så de er placeret, som på billedet nederst.
Hvis du giver dem en tur i ovnen bagefter, bliver de langt mere sprøde.
Jeg laver som regel en dobbelt eller tredobbelt portion og smider størstedelen i fryseren, så jeg har til en anden gang.
Velbekomme.

3 Comments

  1. Ville det være muligt at bruge andet end kærnemælk, hvis man nu ikke kan tåle laktose? 🙂

    • Hej Karina

      Jeg har ikke selv prøvet med andet end kærnemælk, men hvis du har tid og er eventyrlysten, synes jeg du skal finde en opskrift på kærnemælk – og så se om du kan lave den med et laktosefrit mælkeprodukt. Så kan du bruge den i opskriften. Det er garanteret lækkert! Og jeg vil rigtigt gerne høre om det går dig godt, hvis du gør det.

      De bedste hilsner
      Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *